Město Salem

+67
Phoebe de Osuna
Vivian Haves
Sebastian Atterberry
Jacqueline MacMorgan
Victoria Lyndon
François Cherbourg
Adam Linwood
Agness Darcy Greaves
Bartholomew Knox
Bastian Toller
Samantha Dalton
Lucas Knox
Karliene Vermeer
Jonathan-Louis Shareburg
Shayanne V. de Vergara
Ivy Bell
Asher Sherburne
Iris Rogers
Howard C. Silverwood
Lisbeth Abigail Toller
Reed Ethan Morgan
Eleonor Rackham
Lydia
Cora
Rosalin Tod
Amélie Kelley
Daniel Orange
Cheiene
Tomas Colins
Rachel Shelley
Henry Montgomery
Eleuia
August Gattone
Alfie Beckerley
Lorelei Wallace
Trevor Wigmore
Eleanor Brian
Anna Ecclestone
Silas Ecclestone
Ellar Ann Willkins
Theodor Dayne
Sarah O'Connor
Angel Reynard
Damian Hathorne
Shay P. Cormac
Gery
Jasmine M. Shareburg
Rose Bell
Benjamin Dyami Wright
James Teach
Jeremiah E. Shelley
Isabell Marie McKinlay
Anne Bishop
Aku
Scarlett Adams
Victor Havers
Morgan Halle
Eduard Rose
Emma Montgomery
John Eric White
Victoria Finn
Jack Sebastian Boulder
Luanna Cowell
William Black
Brigitte Beckerley
Elijah Ravenshaw
Admin
71 posters
Goto down
Aku
Aku
Počet příspěvků : 23

Město Salem - Stránka 11 Empty Re: Město Salem

Fri Nov 25, 2016 7:02 pm
„Jak si přejete, má paní.“ Řeknu normálně a vezmu větší proutěný košík a vyrazím hned v závěsu za ní.  Na trhu povídají o všem kolem. Tuhle o mě, nebo mojí majitelce, tuhle nabízejí, až přímo vnucují své zboží. Zboží jsem nosil, nijak mi to nevadilo. Všímám si jejich chutí a mám neskonalou potřebu ji další ráno donést pečivo. „Jak je vaše přání.“
Kostely jsem nikdy nepotřeboval. Nevěřil jsem nikdy nějakému bohu, který vládne sám. Vždycky jsem věřil v přírodu a její síly. Bůh byl ve srovnání s ní jen výplod bělošských řečí. Kupodivu mě procházka s Anne nevadila. Obvykle se snažím utéct, nebo ponižovat svého majitele, ale tentokráte nic.
Isabell Marie McKinlay
Isabell Marie McKinlay
Čarodějnice
Počet příspěvků : 70
Věk : 23
Povolání : Lovkyně nadpřirozena

Fri Nov 25, 2016 7:14 pm
Byla tak soustředěná na to, aby si vzpomněla alespoň na jedinou běžnou modlidb, že ani nepostřekla, zvuk kroků blížícího se kněze. Takže v okamžiku kdy na ni promluvil div nevyletěla z kůže. Ale hned se uklidnila, nechtěla na sobě nechat nic znát. Obzvlátě ne nervozitu, kterou v ní zrovna knězové probuzuvaly. Měla z nich husí kůži. Bodejď by ne, ipřes její slib bohu byla stále čarodějnice a to by na ní mohl klidně poznat. "O-omlouvám se nevšimla jsem si, že tu jste." Musela honem vymyslet, co mu řekne nechtěla, aby mohl pojmout nějaké podezření, protože by nechtěla ztrávit noc v kostele. Doufala, že její nemluvnost bude přičítat šoku z nečekáného oslovení. Ale už by vážně měla něco říct. "Nocleh by se mi hodil, ale nechci vás zatěžovat. Určitě máte hromadu důležitějších věcí na práci... Věděla, že takhle z toho nevyjde, vždyť právě tohle je práce knězů. Už to, ale řekla a vzít zpátky to nešlo. navíc jí nepřišel jenom jako obyčejný kazatel, cítila z něj něco víc, jen si nebyla jistá co.
Eduard Rose
Eduard Rose
Počet příspěvků : 37
Povolání : kněz

Fri Nov 25, 2016 7:26 pm
„Nemusíš se bát dítě, máme zde pokoje i pro hosty“ Zbláznil ses? Vypadá zvláštně.. prověř ji a dostaň z ní vše. Richard byl jako utržený z řetězu. Zdálo se mi, že i kříž na mé hlavě zářil a pálil bolesti, leč vše se odehrávalo v mé hlavě. Neposlouchej ho… Nový hlas. Slabý a takřka neslyšitelný. Nikdy jsem ho neslyšel, ale nesmím se chovat divně. Zvlášť před duší, která hledá spásu. „ Inu, abych řekl pravdu, tak ne… v posledních dnech řeším jen pár drobností.“ Drobností? Víš že je to špatně…. Ticho. Ticho neposlouchej ho.. musela to být ona. Byla na místě jediná a měla motiv a všechno. V hlavě se mi Richard vzpouzel, jakoby mu něco vadilo. V poslední době.. od toho všeho… jsem měl hlavu jako nafouklý měch.
Dobro vžycky.. zvítězí… neposlouchej…. Zlo si vždycky najde cestu. Promnu si naznak čelo. „Pokud se budeš chtít svěřit.. vždy jsem tady.“ Zvednu se a začnu bezeslova procházet kostelem, až k zadním dveřím. „Tady obvykle spí hosté, nebo ti, jenž nechcou pomoct… pokud chcete něco lepšího, tak ve věži v druhém patře je pokoj o něco lepší.“ Pousměju se. Edvarde…. Musíš ho porazit… bůh ti pomůže… nesmíš propadnout jeho vábení. Tichý hlásek… Ztrácím však rozum? Nebo… něco jiného?
Isabell Marie McKinlay
Isabell Marie McKinlay
Čarodějnice

Fri Nov 25, 2016 7:45 pm
Nevěděla, co má dělat. Ale bylo vidět, že ji kněz bere jen jako vystrašnou dívku. A jestli ne uměl to opravdu velice dobře skrývat, ale i tak se nemohla zbavit dojmu, že je s ním něco špatně. Na moment dokonce i spatřila v jeho obličeji něco, co vypadalo, jako kdyby sváděl vnitřní boj sám se sebou. Jenže v tentýž okamžik to i zmyzelo, takže si nebyla jistá, jestli jen nehledá výmluvy, aby od něj mohla utéct, tak daleko jak jen jí město dovolí. Choval se mile a ochotně ostatně jako každý kněz, s kterým měla tu čest. Zatím co se utápěla v myšlenkách zase něco říkal, ale co. Snad něco o... pokojích. "Stačí mi to nejobyčejnější, co se najde. I to je více, než dost. Nejsem nikdo, kdo by si zasloužil královské zacházení." Nevěděla, co ze sebe vypravit a nakonec jí vyšla z úst taková hloupost, doufala alespoň, že její odezva odpovídá jeho předchozím slovům. "Mockrát děkuji otče..." Nedokázala si vybavit jméno. Říkal jí ho vůbec.
Anne Bishop
Anne Bishop

Fri Nov 25, 2016 7:55 pm
chceš tu zůstat? zeptá se ho,když dojdou domů. Viděla jeho výraz,když mluvila o kostele,nevypadal moc spokojeně, ani se tomu nediví,přece jenom on je černoch,má úplně jiné zvyky. Přemýšlí,co by s ním měla dělat,neví,jestli mu důvěřovat tolik,aby ho nechala volně chodit po domě,I když si ho docela oblíbila tohle pro ni není úplně příjemná představa. Jen tak stojí a přemýšlí nad tím,když najednou něco uslyší. Slyší křik a hlavně kouř! Co se děje? Nemá ani čas přemýšlet,rychle vyběhne ven, uvidí hořící dům,nemá tušení,jak se to mohlo stát,ale někdo tam uvnitř může být! Sice jsou okolo lidi,ale vypadá to,jakoby se jenom dívali a nikdo nechce nic dělat. Tohle ji naštve, nenávidí když se takhle lidi chovají "To tu hodláte jen stát?! Tak přineste vodu! Někdo může být pořád uvnitř!" vykrikne naštvaně. Sama běží pro kyblik a vodu a začne ji lit na dveře. Když už nehoří pořádně do nich vrazi,aby mohla dovnitř. Uslyší křik,ale všechno je v plamenech Pane bože... řekne když vidí situaci vevnitř.
Eduard Rose
Eduard Rose

Fri Nov 25, 2016 8:31 pm
„Není zač mé dítě… nechám to na tobě.“ Pousměji se a prohlížím si ji. Nikdy jsem moc sám neříkal jméno od sebe, říkali mi všichni otče a já si na to zvykl.  Hlasy v hlavě už byly pryč. Od doby, co jsem prošel tou farmou je ale všechno jinak. Divnější a zvláštnější.  Co okamžik nad tím přemýšlím. Proč se začal zjevovat nový hlas a co znamenal. Jediné co jsem věděl, bylo, že je o dost slabší. Slabší, než Richardův.
Neřešil jsem to. Procházel jsem se k oltáři a sepnul ruce. Potřeboval jsem rozhřešení. Potřeboval jsem si pomoct.  Bůh mi sice nikdy neodpovídal a pomalu sem v něj začínal nevěřit, ale vždy byl v mém srdci. Odříkávám potichu základní otčenáš  a poté se pousměji. „Všechno bude lepší.“
Aku
Aku

Fri Nov 25, 2016 8:56 pm
„Já…půjdu kam budete chtít.“ Pousměji se. „Jestli nevíte co semnou…pořád mám okovy.“ Pokroutím hlavou
Něco se děje. Cítím, jak vybíháme ven. Hořící dům nedaleko. Zvlaštní. Všímám si jejího strachu a reakcí a připadá mi to tak lidské. Její reakce a všechno mě fascinuje. Tak moc, že jakmile rozrazí dveře, sám ji přeběhnu a lehce odšoupnu nastranu. „Podívám se dovnitř.“ Řeknu jen a pomalu mizím do plamenů.
Blbej nápad. Dojde mi hned, když začnu prorážet dveře a sledovat místnost po místnosti. Místo toho, abych se aspoň navlhčil, nebo něco tu teď zápasím s ohněm. Oblečení místy chytá, ale nemám čas jej hasit. V přízemí nic nenacházím, jak je známo.
Nohy mám popálené a tělo samotné uštědřilo nejednu popáleninu. Vrhám se po nepevných schodech nahoru. Sakra. Schod se podemnou podlomí a já spadnu. Nevzdávám to. Rozrážím další a další dveře a hledám. Nakonec v koupelně najdu mladší holku s novorozencem.
Podepřu je a vydám se svižněji pryč. Cítím se unavený, prakticky už po schodech cítím, jak scházejí oni. Jakmile vyběhnou, lidé se o ně zajímají. Když však vyjdu já, zajímá se o mě jen hrstka lidí. Jak jinak. Otrok a černoch…
Isabell Marie McKinlay
Isabell Marie McKinlay
Čarodějnice

Fri Nov 25, 2016 9:06 pm
Chtěla se usmát, ale nervozita jí to nedovolila. Trochu z ní už opadla, jenže to bylo jen zanedbatelné procento. "Ještě jednou mnohokrát děkuji otče." Ovodila si, že jí kněz své jméno neřekne, takže větu ukončila. Nevěděla, co má teď dělat, zda-li má odejít do pokoje, co jí ukázal, a nebo si má jít pusvém a třeba se jít porozhlédnout po budově. Nakonec se nerozhodla ani pro jednu z těchto možností a zkusila se vyptávat."Mohu se na něco zeptat...? Nevěděla, jak se má ptát, aby to nevypadalo nějak podezřele. Nakonec zněla jenom jako zvídavé, trochu ustrašené děvče. "Slyšela jsem pár nepěkných zvěstí o Salemu... Jsou pravdivé? Opravdu se tu potulují zlé čarodějnice? Prý nedávno byla jedna upálena na hranici. Nebo jsou to jen fámy?" Styděla se za sebe. Ani ne tak za to, že se snaží oklamat posla božího, spíš za to, že jí to nejde. Musela, někde začít. Kněží sice nemívají přehled v tom, kdo by mohl být čarodějnice nebo naopak v žádném případě ne. Jenomže žádné jiné možnosti zatím neměla, chtěla si vydobít svou duši, co nejdříve zpět. Dalo by se říct, že tím začínala být posedlá. "Odpusťte mi, jenom... Ty zvěsti vážně nejsou nejhezčí." Cítila jak se jí zrychlil tep, díky tomuto ji nemůže přivázat ke kůlu a upálit, ale mohl by ji začít podezírat, takže by mu musela vysypat pravdu o tom, proč je tady v Salemu. I když mu to možná svěří i bez toho, přeci jen je to kněz, takže kdyby mu řekla o své práci a vynechala hlavní důvod, proč dělá zrovna tohle, nemusel by jí nic vyčíst. Jenže ona o tom nerada mluvila.
Eduard Rose
Eduard Rose

Fri Nov 25, 2016 9:26 pm
„Zemřela..protože si to zasloužila… čarodějnictví je zločin.“ Ochvěju se. Richard. „Ne já…. Promiňte.“ Posadím se do lavice a koukám kolem. „Salem je zvláštní město… cítím zde velké zlo… někdy si říkám, že je ve mně… ale nemyslím si… že všichni, kdo využívají kouzla jsou zlí… jen mám pocit..rrr.“ Bolest hlavy. Sakra. Tohle není dobré. Hlavu mám jako kámen. Ale naštěstí polevuje. Nadechnu se. „ Všechno, co jsem zatím viděl, mi naznačuje, že tu není takové, jaké se zdá… Mám pocit.. že ten soud byl šptný… že to co se stlo jsem nebyl já… divný pocit.
Co jí to říkáš blázne? Zabij ji.. teď musíš. Neposlouchej ho… bojuj s ním.. když ho porazíš, pak budu s tebou já. Kdo jsi? Říkám si v hlavě a snažím se zjistit více o tom novém hlasu. Jsem tvé svědomí.. tvůj ochránce…. Pokroutím hlavou.
Anne Bishop
Anne Bishop

Fri Nov 25, 2016 9:43 pm
Anne se trošku zarazí,když Akua vyběhne dovnitř,vůbec by to nemusel dělat,ale líbí se ji,že to udělal. Když vyjde dívka s dítětem v náruči ostatní jim hned nesou vodu a starají se o ně. Anne jde taky nejdřív za nimi "Jsi vpořádku?" zeptá se dívky,která pokyva hlavou,I když vůbec nevypadá dobře. "dneska prespis u mě." řekne rozhodně a usměje se. Pak jde k Akuovi "Díky, nestalo se ti něco?" dívá se na popáleniny a mračí se. Otroka i dívku s dítětem zavede k sobě domů. Po chvíli přijde doktor,který prohlédne dívku a ne moc ochotně i otroka. "Tady budete spát." řekne dívce a ukáže ji pokoj, bohužel tu ale na dlouho nebude moct být. Musí si najít vlastní dům... Dítě začíná plakat a tak ho dívka začne chovat. Anne se to líbí,taky by treba jednou chtela dítě,ale teď asi ne. Je trošku jiný typ,ale jednou možná.
Isabell Marie McKinlay
Isabell Marie McKinlay
Čarodějnice

Fri Nov 25, 2016 9:49 pm
Takovou reakci nečekala. Tak trochu jí to utvrdilo v dojmu, že opravdu svádí nějaký vnitří boj, ale to byl problém kněze a ne její. "Promiňte mi, neměla jsem se vyptávat." Už to chtěla vzdát a vážně se radši odebrat do svého pokoje, když se posadil a začal už zase klidně zodpovídat její otázky. Ale jeho poslední slova ji trochu zmátla, ano vyděla ten výkiv v jeho chování, ale odsoudit někoho k upálení, není jen malá vychylka... "Jak to myslíte, že jste to nebyl vy? Ani nečekala, že jí na to odpoví. Sama by na podobnou otázku také nic neřekla. "Proč... proč ji obvinili z čarodějnictví." Vážně doufala, že měli aspoň opravdou zlou, černou čarodějnici jako byla její matka, ne žádnou chuděru co se bohužel až příliž vyznala v bylinkách. Nesnášela, když lidi zabíjeli nevinné ženy, ať to byly bílé čarodějky, lidské dívky nebo černé čarodějky, co neslouží ďáblu a jsou stejné jako ona. Ale ani u téhle otázky si nedělala moc nadějí na odpověď. Už začala přemyšlet nad tím zda jen nevyvolala začátek otázek na svoji osobu.
Aku
Aku

Fri Nov 25, 2016 10:24 pm
„ To není nic, na co bych nebyl zvyklý.“  Pousměji se na ni a snažím se uhasit zbytky ohně a popálenin. Sleduju dvojci, jak se o ně Anne stará a doprovází je k sobě domů do pokoje. Sám nevím jakého, ale bylo mi to jedno. Mohl jsem spát i na zemi.
Doktor mě prohlédl a ošetřil vážná zranění, menší jsem si ovázal svépomocí.  Vždycky jsem rány a bolest vnímal jinak a tak mi nedělalo problém se soustředit na všechny zranění a brzo jim poskytnout základní péči.
Sleduji Lunu, jak sleduje tu dvojci  nechává je spát v pokoji. „Máte dobré srdce.“ Dodám okrajové a koukám kolem.  Přemýšlím nad tím požárem a zásahem. Nikdy jsem se s tím nesetkal. Obvykle se všichni zajímali nejdříve o sebe a pak o druhé.

Naposledy upravil Aku dne Fri Nov 25, 2016 10:47 pm, celkově upraveno 2 krát
Eduard Rose
Eduard Rose

Fri Nov 25, 2016 10:25 pm
„Mé dítě… démoni a zlé síly se dokáží dostat do hlavy komukoliv. Vzít nad ním kontrolu a změnit jeho myšlení. Sám nevím proč, ale ten den… vše bylo divné… cítím sem bolest hlavy…jediný kdo z rodiny přežil byla matka a dcera… všechno nasvědčovalo na vinu dcery… ale teď… možná, že ona nebyla ta zlá…ani ta.. druhá… to, co se tu děje je … musí mít střed. Velká zlá síla… musím se sám posilnit. Musím se více odevzdat Bohu. Bůh je jediný, kdo zná pravdu a pomůže…. Pokud to nezvládnu, přijde sem inkvizice… a pak nastanou jatka…“ Zvednu se a kouknu zamyšleně ke dveřím.
„Pokud je tam venku zlo, pak je jen na mě jej najít a zničit… bez zbytečných obětí.“ Takhle to má být…. Bůh ti odpustí… najdeš svůj pokoj a cíl. Cože? Ty tady nevelíš, parazite. Ať si kdo si…. Vypadni. Mě nikdo nevyhodí…nikdy. Vždy tu budu..Dokud budeš žít!
William Black
William Black
Počet příspěvků : 60
Lokace : Salem - lesy
Povolání : Dřevorubec

Fri Nov 25, 2016 10:31 pm
"Jo, tvůj luxus si někdo prostě nemůže dovolit." Neodpustí si rýpnutí. Co může radní asi tak dělat? To nemá sebemenší ponětí, ale předpokládá, že prostě jenom sedí, podepisuje papíry a cpe se chipsama. I když si teď zrovna nevybavuje, jak takový chips vlastně vypadá, ale přísahal by, že na jazyku cítí tu příjemnou solenou chuť přesmaženého omastku. Nad touhle hloupostí se na chvilku zamračí. Tohle i jiné podobné nesmysly ho dovedou dokonale rozhodit. Zná slova, jejichž význam mu uniká nebo naopak věci, které by nikdo zdejší včetně něj nedokázal pojmenovat. V tuhle chvíli ale nejspíš vážně nemá smysl se zaobírat tím, jak vlastně vypadá to cosi, co se jmenuje chips. Složí ruku na zátylek a prudkým trhnutím hlavy do strany dá uvolnit slyšitelnému křupnutí, kterého se krk dopustí. Takto protažený se taktéž sesune z barové židle, která si musí od jeho váhy značně oddechnout. Je sice pravda, že zrovna on má do ladnosti opravdu daleko v jakémkoli ohledu, ale zmizet za stolem dokáže taky. Nejsou o nic moc méně viditelní, jelikož výška obou je znatelná tak jako tak, ale lidé je přinejmenším ignorují tak, jako ignorují většinu obchodních záležitostí kolem dřeva.
"Ale u těch holek to všechno začíná." Podotkne významně. Udržuje si vskutku mudrcovský výraz, nejspíše si momentálně příjde neskutečně na koni. Nemůžeme se na něj zlobit - copak někomu jako je on můžeme odepírat minutu inteligence? Kdy jindy se mu naskytne taková příležitost a tolik času najednou? "Určitě víš o čem mluvim když řeknu, že pudy ti v jejich přítomnosti nastartujou všechny smysly... a pracky některých místních prasat z nich jdou cejtit víc, než pracky jiných. Z nějakýho důvodu jsi mě vždycky praštil přes čumák ty." Užuž by pokračoval dál, ale zaznamená vnadnou šenkýřku nesoucí dva korbely. "Díky, zlato." Broukne za ní laškovně v jasné provokaci, když žena odloží korbely před zákazníky. Jejího výrazu se nedočká, protože se žena ihned otočí na podpatku, ale vzhledem k tomu mrmlání si můžeme odpověď odvodit. Počká, až se šenkýřka dostatečně vzdálí, než znovu zaměří svou pozornost na radního. "Všechno mi to začalo dávat smysl až po... no, vždyť víš. Nejsem tady jedinej, kdo běhá po těžký noci nahej po lese. To jehličí není nic příjemnýho, hm?" Bolestně se poušklíbne. Jehličí mu dělá problém až jako poslední. Na rozdíl od jiných vlkodlaků, on si nese prokletí hned několik a co je horší, jedno krásně navazuje na druhé. Než je schopný se zvednout, uběhne snad hodina, než bolesti jeho jizev odezní. "Prostě jsem se probudil a jediný na co jsem si z tý noci vzpomněl byl povědomej pach. Tvůj." Ať je tady vlkodlaků kolik chce, nejspíše ze všech naráží nejčastěji zrovna tady na Jeremiáše a to dalo amuletu jisté vodítko, které mu podstrčil pod nos. Doslova... skoro. Omotá prsty kolem ucha korbelu. "Seš první za celej posranej rok koho jsem potkal." Spokojeně se zasměje. Je to radost, už má s kým co probírat. Nebo přinejmenším ví, že prostě není jediný. Nikdy nemyslel, že je v tom sám - podezření na ostatní svého druhu samozřejmě měl, ale nikdy ne oprávněné. Teď jsou pochyby někde za ním. Korbel pozvedne, pokyne jím na náznak nevyřčeného přípitku a znovu ho do sebe vyklopí jak kýbl do záchoda.
Isabell Marie McKinlay
Isabell Marie McKinlay
Čarodějnice

Fri Nov 25, 2016 10:55 pm
Skoro se v jeho slovech nevyznala. Matně pochpila, co chtěl asi říci, ale i tak to bylo velmi matoucí. Vyrozuměla něco o nějaké nehodě a přežití pouze matky s dcerou. Už, ale nevěděla, proč odsoudili dceru a ani to, proč si kněz myslí, že v tom mohla být zapletená spíš její matka. Ale inkvizici tu by pochopila správně, i kdyby o ní mluvit tak zmateně, jako o odsouzení té dívky. Nestála o ni asi onic víc než on. Trochu ji zaskočilo, že prohlásil, že je jen na něm zničit zlo co číhá venku. "Proč by to bylo jen na vás? Vždy se najdou lidé co jsou ochotni se postavit nebezpečí, co na ně kouká z temných zákoutí a uliček. Není jich sic mnoho, ale jsou tací. Nikdo nikdy není na nic sám, jen musí otevřít oči, rozhlédnout se kolem a snažit se zpatřit ty, kteří dost odvážní na na to, aby bojovali. Stačí je jen chtít vidět." Tahle motivační řeč se jí celkem povedla, možná i slzička okápla. Taky by se tímhle proslovem mohla občas řídit. Ale to je pro tuhle chvíli jedno, musela na vzduch. Nejlépe, co nejdál od kostela. "Vadilo by vám, kdyby jsem se vzdálila. Před pár dny jsem si sem nehala poslat své věci a ráda bych se zašla zeptat, jestli už dorazily." Ani nevěděla proč se ospravedlňuje, sice byla ubytována v kostele, ale určitě se k tomu nevztahovalo, že jej nesmí opustit.
Sponsored content

Similar topics
Povolení tohoto fóra: